ابتدا زمینه های نامناسب این عمل شوم را که نوعاً در همه جا یافت می شود بیان می کنیم :
الف ) در خانه : استرس ها, اضطراب ها و ناراحتی های داخل منزل که انسان رارنجور می کند. از این رو, خانه گریزی به رفیق بازی و خیابان گردی و دومی به تنهایی و گوشه نشینی در خانه , عصبانیت وتشنج , بیماری و سستی و... منجر می گردد.
ب ) در خیابان : خانم های بی حجاب و بد حجاب , دخترانی که با عشوه و ناز راه می روند و خود را به هر کس وناکس عرضه می کنند. عکس های هنر پیشگان زن و عکس های روی جلد مجلات و...
ج ) داخل مدرسه : دوستانی که مبتلا به انقلابات روح و روان و طغیان غریزه هستند.عکس ها و فیلم ها وحرف های کوچک و بزرگی که رد و بدل می شود.
د) در سر سفره : غذاهایی که به واسطه خاصیتشان انسان را تحریک می کنند.
ه) سر و صداهای مختلف : صدای تلویزیون , رادیو, موسیقی های تند، سر و صدای ماشین های کوچه و خیابان و... که همگی در تخریب روان تأثیر دارند.
و) در تنهایی : خستگی , میل به آرامش , احساس نیاز, سردرگمی , حیرت و بیچارگی , خیال پردازی و...
ز) گرمای کنترل نشده در تابستان و زمستان , لباس های گرم , پشمی یا مواد نفتی که به واسطهء تولید الکتریسیته ساکن مدارهای مغناطیسی آدمی را به هم می زنند و سلب آرامش می کنند و سبب ریختن عرق بیهوده , ضربان شدیدقلب, گشادی عروق و بالا رفتن فشار خون بدن می گردند; رختخواب های گرم و نرم , پتوهای بدون ملحفه .
- این ها نمونه های از زمینه های نامناسب و عواملی بود که در زندگی ماشینی امروز دست به دست هم داده و روح و جسم انسان را می تراشند و می خراشند. به این ترتیب , احتمالاً می گویید که با وجود همهء این چیزها, راهی برای نجات وجود ندارد و این کشتی طوفان زده را جز غرق شدن چاره ای نیست. اما باید بگوییم که باید در این مورد تجدید نظرکنید.
این ها را نوشتیم تا بدانید چرا تا به حال موفق به ترک عمل خود نشده اید و هر بار خواسته اید خود را تغییر دهید,به نوعی دیگر لغزیده اید. یادتان باشد اگر کارها را کوچک بشمارید, یا آن را به قدری بزرگ تصور کنید که از آن به هراس بیفتید و اگر ناآگاهانه در راهی حرکت کنید, احتمال این که به مقصد برسید, جز درصد اندکی نیست . حالاحتماً می پرسید که پس چه باید کرد؟
راه درمان شما بسیار ساده است البته اگه شما اراده داشته باشید.
راهکار اول
دفترچه ای کوچک تهیه کنید و سه فهرست تهیه نمائید.
1 ) فهرستی از کارهایی که باید انجام می دادید یا می خواستید انجام دهید و ندادید:
دوستی که می خواستید به دیدارش بروید, نامه ای که باید می نوشتید, درسی که باید می خواندید.
2 ) فهرستی از کارهایی که فعلاً به آن مشغولید و باید آن ها را به انجام برسانید.
3 ) فهرستی از کارهایی که دوست دارید آن ها را انجام دهید: ورزشی که دوست دارید انجام دهید, کتابی که می خواهید بخوانید, زبان دومی که می خواهید یاد بگیرید و...
فقط دقت کنید و با کمال دقت و حوصله این فهرست ها را تهیه کنید. سپس در انتها خود را معیّن کنید وببینید چه می خواهید بکنید, بعد از آن برنامهء کوچکی تهیه کنید و مشغول به کار شوید. مشکل خود را نادیده بگیرید,تصور کنید اصلاً مشکلی نداشته اید و بدون توجه به آن برنامه ریزی و عمل کنید.
راهکار دوم
متأسفانه ما ایرانیان فرهنگ غذا خوردن را از دست داده ایم و تجمل در همه جا و حتی غذا خوردنمان رسوخ کرده است . نتیجهء این تغییر رویه بیماری های جسمی و روحی زیادی است که به آن مبتلاییم . بنابراین به عنوان یک دستور مهم در خوردن غذا دقت کنید. غذا را آرام و آهسته و به قدر ضرورت میل کنید. اگر می خواهید از یبوست ,سردرد, سرگیجه , سستی و بیحالی , درد معده , خواب های پریشان و... رها شوید, اگر می خواهید فکرتان خوب کارکند و همیشه دارای چهره ای گشاده و خندان و خوشحال باشید, اگر می خواهید صبح که بر می خیزید, اشتها برای خوردن صبحانه داشته باشید, این چند نکته شما را به مطلوب می رساند :
1 ) پس از غذای ظهر تا شام چیزی نخورید.
2 ) شام را زودتر بخورید تا بتوانید دو ساعت پس از صرف غذا بیدار باشید. شب غذای سبک و کم بخورید.خوردن انواع ادویه (فلفل , دارچین , زنجبیل , زردچوبه و...) و تخم مرغ و سوسیس و کالباس و گوشت و انواع شیرینی برای شما مضر است . بنابراین در مصرف آن ها احتیاط کنید.
راهکار سوم
1 ) ورزش کنید; نظافت همه جای بدن را مراعات نمایید و با آب سرد خود را شستشو دهید.
2 ) روی تشک نرم نخوابید: رختخواب باید متناسب باشد. همچنین روی پهلوی راست بخوابید. از خوابیدن به روی شکم پرهیز کنید.
3 ) لباس های تنگ , پشمی و مواد نفتی (نایلون , داکرون و...) نپوشید. در عوض از لباس های نخی , جوراب های نخی و کفش های راحت استفاده کنید.
4 ) از خواندن کتب عشقی و تماشای فیلم های محرک پرهیز کنید. بر عکس به خواندن نوشته های جدی مشغول شوید.
5 ) با جوانانی که مبتلا به این گونه اعمال هستند و بیشتر در این باره صحبت می کنند؛ معاشرت و همنشینی نکنید همان گونه که از مار و عقرب می گریزید, از تنهایی گریزان باشید.
6 ) به خانم هایی که در خیابان می بینید, بی اعتنا باشید. برای خودتان ارزش قائل شوید و قیمتی برای خودتان بگذارید و خود را به زنان خیابانی نفروشید.
7 ) دفتر یادداشت خود را همراه داشته باشید. اشتباهات و خوبی های خود را یادداشت کنید و شب به شب آن ها را مرور کنید. با خودتان تعارف نداشته باشید; اگر اشتباه می کنید, خودتان را به آسانی نبخشید. همواره به خودتان بگویید: من با آگاهی و اراده به تمامی هدف هایم خواهد رسید. مواظب باشید غفلت شما را در بر نگیرد تادچار سستی و کسالت نشوید. به خودتان ایمان داشته باشید. به آینده ایمان داشته باشید و بدانید حتماً موفق خواهیدشد.
دوست عزیز! به یاد داشته باشید تا خودتان را مدیریت نکنید و بخواهید بابت هر چیز کوچک و بزرگی از خود ضعف نشان دهید, هرگز نمی توانید آن طور که شایستهء شما است , زیست کنید و به منظور واقعی خود در خلقت برسید. در انتهای نامه لازم است متذکر شویم که دستورهای دهگانهء پیشین , دستورهایی ابتدایی بود که باید به آن هاعمل کنید. نتیجه ای را که از این دستورها در طول مدتی کوتاه به دست می آید, برای ما بنویسید. ما با توجه به نوشته های شما یک سری برنامه ها و راهنمایی های مفید تازه برایتان خواهیم نوشت که بسیار کارساز و مهم هستند.
در ضمن لازم است یاد آور شویم انواع خنکی ها برای شما مفید است , از جمله؛ سکنجبین به صورت شربت , با کاهو یا با خیار بسیار مفید است , سکنجبین را می توانید با مخلوط کردن سه کیلو آب , یک کیلو سرکه و دو کیلو شکر که با هم بجوشند و مانند شربت های معمولی قوام بیایند, تهیه کنید.شربت آن با شکر خنک تر و با عسل معتدل است . برای تهیهء آب اسپرزه هم یک قاشق غذاخوری اسپرزه را در دولیوان آب جوش بریزید و بگذارید خنک شود, بعد آن را میل کنید. دقت کنید در مصرف دارو افراط نکنید.
آرزومند سلامتی و توفیق شما و موفقیتتان هستیم.
نظر
![]() |